user
GZoltan

Tutorials
Title Score
Software reviews
Software Score
com.github.jeromerobert.pdfarranger
"Tökéletes. Elképesztő hogy miért nincs több program ami egy egyszerű feladatot lát el és nem bonyolítja túl azt. Miért nem lehet hogy egy programban minden magától értetődő legyen? Mert itt a példa hogy ez nem lehetetlen."
5
cheese
"Alapból nem lehet kamerát használni, ez miért nincs default telepítve? Közepes score mert a külső kamerát vagy észleli vagy nem."
3
matlab-support
"Jól működik."
5
freecad
"Használható CAD. Amit egy drága licenszű program tud, azt valószínűleg FreeCAD-ban is meg lehet oldani. De ha valaki használni szeretné, készüljön fel arra hogy mindent újra kell tanulnia: az összes többi CAD programtól eltérő a működése, így a munkafolyamat is. Ráadásul nehéz kiigazodni, nem felhasználóbarát, százféle modellezéstől független feature van beépítve (pl.FEM, építészet, gyártás-szimuláció). Ha valaki ingyen akarna CAD-ezni, a FreeCAD-el megteheti. De nem lesz olyan produktív mint a kereskedelmi szoftverekkel."
4
texlive-full
"Kötelező ha mások random .tex -jeit kell megyitni amiben random fura package-eket használnak."
5
com.github.Eloston.UngoogledChromium
"Hátrányok: A Google monopóliumát erősítő architektúrát használ. Előnyök: legjobb sebesség, jó megfigyelés-gátlás, jó kompatibilitás. Megjegyzés: utlag kell böngészőt és extension-managert letölteni rá, de nem nagy cucc, milliónyi online guide van hozzá."
5
com.github.hopsan.Hopsan
"Hidraulikai rendszerek szimulálására való profi ipari szoftver. Az első alkalom, hogy egy ipari szoftver soha sem crash-el és nincsenek magyarázhatatlan bugok amik miatt újra kell kezdeni egy projektet. Egy nyílt forráskódú program jobban működik mint a milliókba kerülő licenszelt programok."
5
com.discordapp.Discord
"A világ egyik leg elterjedtebb kommunikációs szoftvere. Azért ajánlom mert mindenki ezt használja, annak ellenére hogy nem a leg jóindulatúbb a program vagy a fejlesztője. Sokan írták hogy technikai problémáik voltak a Discorddal, nekem viszont egyike azon alkalmazásoknak amik mindíg hiba nélkül,megbízhatóan működtek. Van egy jobb verzió, az ArmCord, ami egy nyílt forráskódú Discord-frontend, de gyorsabb és beépített blockereket tartalmaz, így kevesebb információt tud kiszivárogtatni rólad a Discord."
3
texmaker
"Szerintem a legjobb LaTeX editor. Nem gondoltam volna hogy sokat lehetne fejleszteni egy LaTeX editoron, de ez a program segít vizualizálni a dokumentumok felépítését, könnyen lehet egyszerre sok dokumentumon dolgozni, köztük váltogatni, a compiling nagyon gyors szóval könnyen és gyorsan meg lehet nézni hogy hogyan néz ki a dokumentumban bármi kisebb módosítás, és autocomplete is van benne, hogy ne kelljen kiírni a hosszabb parancsokat, és a hivatkozásoknál ne legyenek elgépelések. TLDR nagyon jó."
5
font-manager
"Mit kerestem? Egy intuitív GUI-t amivel menedzselhetem a betűtípusokat és törölhetem a duplikáltakat. Mit kaptam? Egy programot ami megadta a font-ok elérési útját hogy manuálisan töröljem őket. Még mindíg nem tudtam megfejteni mit csinál a programban ha kipipálok egy tételt..."
2
ttf-mscorefonts-installer
"Első sorban a "Calibri" font érdekelne, azt kell használnom, de akkor már a többit is leszedem jobb kompatibilitásért. Ez a csomag egy furcsa Calibri változatot tartalmaz ami az általános méretben furcsa pixeles, olyan mint a Minecraft-font. A rendes Calibri letölthető máshonnan. Továbbá a telepítés során be kell pipálni egy "elfogadom a szerződési feltételeket" checkboxot. Ez nem intuitív és nem biztos hogy elsőre átjön hogy mit kell csinálni. Szúrd el egyszer és soha többet nem működik majd a telepítő, akárhányszor szeded le majd telepítenéd újra. (A Software managerben, konzolban nincs ilyen, onnan lehet telepíteni ha elszúrtad)"
2
simplescreenrecorder
"Egy béna hosszasan írja a magyarázatokat de így is alig érti a másik hogy most mi van. Egy Chad bedob egy videót a csetbe ami mindent megmutat és elmagyaráz. És az egészet pár másodperc volt elkészíteni."
5
gnome-mines
"Nem csak sima aknakereső, van pár komoly funkció benne, pl. kezdésnél garantáltan nyitni fogsz egy területet, vagy a már biztosított számokra kattintva körbetisztítja őket. A lágy színvilág miatt panaszkodtak páran, de nekem bejön."
5
whatsapp-desktop
"Eredetileg telefonra van, tök jó hogy lehet PC-ről használni. A PC verzió nagyon hasznos is fájlfeltöltésekre. Vannak ennél jobb FOSS alternatívák, de a legtöbb ember nem hajlandó átállni szóval így lett hogy Zuckerberg megfertőzte a gépem..."
3
steam:i386
"Ha PC gaming akkor Steam. Nagyon jó, hogy a valve és a Steam ezen felül támogatja is a Linux gaminget, ez pl. abban nyilvánul meg hogy lehet Linux-kompatibilis játékokra szűrni. Nem kell ide a Wine :). Ezek a játékok nekem mindíg gond nélkül működtek."
5
vlc
"Az általános videólejátszóm. Szinte bármit le tud játszani, és ha véletlenül találnál valamit ami mégse menne, jó eséllyel van egy plugin amivel már menni fog."
5
minecraft-launcher
"Világ legjobb játéka."
5