user
GZoltan

Tutorials
Title Score
Software reviews
Software Score
matlab-support
"Jól működik."
5
freecad
"Használható CAD. Amit egy drága licenszű program tud, azt valószínűleg FreeCAD-ban is meg lehet oldani. De ha valaki használni szeretné, készüljön fel arra hogy mindent újra kell tanulnia: az összes többi CAD programtól eltérő a működése, így a munkafolyamat is. Ráadásul nehéz kiigazodni, nem felhasználóbarát, százféle modellezéstől független feature van beépítve (pl.FEM, építészet, gyártás-szimuláció). Ha valaki ingyen akarna CAD-ezni, a FreeCAD-el megteheti. De nem lesz olyan produktív mint a kereskedelmi szoftverekkel."
4
texlive-full
"Kötelező ha mások random .tex -jeit kell megyitni amiben random fura package-eket használnak."
5
com.github.Eloston.UngoogledChromium
"Hátrányok: A Google monopóliumát erősítő architektúrát használ. Előnyök: legjobb sebesség, jó megfigyelés-gátlás, jó kompatibilitás. Megjegyzés: utlag kell böngészőt és extension-managert letölteni rá, de nem nagy cucc, milliónyi online guide van hozzá."
5
com.github.hopsan.Hopsan
"Hidraulikai rendszerek szimulálására való profi ipari szoftver. Az első alkalom, hogy egy ipari szoftver soha sem crash-el és nincsenek magyarázhatatlan bugok amik miatt újra kell kezdeni egy projektet. Egy nyílt forráskódú program jobban működik mint a milliókba kerülő licenszelt programok."
5
com.discordapp.Discord
"A világ egyik leg elterjedtebb kommunikációs szoftvere. Azért ajánlom mert mindenki ezt használja, annak ellenére hogy nem a leg jóindulatúbb a program vagy a fejlesztője. Sokan írták hogy technikai problémáik voltak a Discorddal, nekem viszont egyike azon alkalmazásoknak amik mindíg hiba nélkül,megbízhatóan működtek. Van egy jobb verzió, az ArmCord, ami egy nyílt forráskódú Discord-frontend, de gyorsabb és beépített blockereket tartalmaz, így kevesebb információt tud kiszivárogtatni rólad a Discord."
3
texmaker
"Szerintem a legjobb LaTeX editor. Nem gondoltam volna hogy sokat lehetne fejleszteni egy LaTeX editoron, de ez a program segít vizualizálni a dokumentumok felépítését, könnyen lehet egyszerre sok dokumentumon dolgozni, köztük váltogatni, a compiling nagyon gyors szóval könnyen és gyorsan meg lehet nézni hogy hogyan néz ki a dokumentumban bármi kisebb módosítás, és autocomplete is van benne, hogy ne kelljen kiírni a hosszabb parancsokat, és a hivatkozásoknál ne legyenek elgépelések. TLDR nagyon jó."
5
font-manager
"Mit kerestem? Egy intuitív GUI-t amivel menedzselhetem a betűtípusokat és törölhetem a duplikáltakat. Mit kaptam? Egy programot ami megadta a font-ok elérési útját hogy manuálisan töröljem őket. Még mindíg nem tudtam megfejteni mit csinál a programban ha kipipálok egy tételt..."
2
ttf-mscorefonts-installer
"Első sorban a "Calibri" font érdekelne, azt kell használnom, de akkor már a többit is leszedem jobb kompatibilitásért. Ez a csomag egy furcsa Calibri változatot tartalmaz ami az általános méretben furcsa pixeles, olyan mint a Minecraft-font. A rendes Calibri letölthető máshonnan. Továbbá a telepítés során be kell pipálni egy "elfogadom a szerződési feltételeket" checkboxot. Ez nem intuitív és nem biztos hogy elsőre átjön hogy mit kell csinálni. Szúrd el egyszer és soha többet nem működik majd a telepítő, akárhányszor szeded le majd telepítenéd újra. (A Software managerben, konzolban nincs ilyen, onnan lehet telepíteni ha elszúrtad)"
2
simplescreenrecorder
"Egy béna hosszasan írja a magyarázatokat de így is alig érti a másik hogy most mi van. Egy Chad bedob egy videót a csetbe ami mindent megmutat és elmagyaráz. És az egészet pár másodperc volt elkészíteni."
5
gnome-mines
"Nem csak sima aknakereső, van pár komoly funkció benne, pl. kezdésnél garantáltan nyitni fogsz egy területet, vagy a már biztosított számokra kattintva körbetisztítja őket. A lágy színvilág miatt panaszkodtak páran, de nekem bejön."
5
whatsapp-desktop
"Eredetileg telefonra van, tök jó hogy lehet PC-ről használni. A PC verzió nagyon hasznos is fájlfeltöltésekre. Vannak ennél jobb FOSS alternatívák, de a legtöbb ember nem hajlandó átállni szóval így lett hogy Zuckerberg megfertőzte a gépem..."
3
steam:i386
"Ha PC gaming akkor Steam. Nagyon jó, hogy a valve és a Steam ezen felül támogatja is a Linux gaminget, ez pl. abban nyilvánul meg hogy lehet Linux-kompatibilis játékokra szűrni. Nem kell ide a Wine :). Ezek a játékok nekem mindíg gond nélkül működtek."
5
vlc
"Az általános videólejátszóm. Szinte bármit le tud játszani, és ha véletlenül találnál valamit ami mégse menne, jó eséllyel van egy plugin amivel már menni fog."
5
minecraft-launcher
"Világ legjobb játéka."
5